Elérhetőségünk

5000 Szolnok,
Botár I. u. 4.

Telefonszám:
06 56 737 347
06 20 550 6252 (Gulyásné Éva)

E-mail cím: szolnok.efoesz@freemail.hu
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő – Péntek: 09:00 – 12:00

Szakmai beszámoló 2015

Szakmai beszámoló a  2015 évben elvégzett munkáról.

2004 óta a Szövetségtől levált önállóan gazdálkodó és önálló szakmai munkát végző egyesület vagyunk, melynek fő célja tagjaink érdekének védelme és képviselete.

Egyesületünk szolgáltató tevékenységet, legalábbis olyan szolgáltató tevékenységet mely bevételt vagy normatív támogatást eredményezne, nem végez, ezért közvetett eszközökkel tudjuk megvalósítani azokat a célokat, amiket magunk elé kitűztünk.

Tanfolyamok, tréningek, és tájékoztató előadások tartásával igyekszünk olyan tudásanyagot továbbadni, mely alapján már a tájékozottság előnyével tudják megoldani gondjaikat, problémáikat tagjaink és Őket ápoló és gondozó hozzátartozók. Ezek negyedévente ismétlődő programok.

Ingyenes gyógypedagógia tanácsadás, jogi tanácsadás és adóügyekkel kapcsolatos tanácsadás folyik már évek óta irodánkban. Igény szerinti óraszámban. Ez folyamatos programja Egyesületünknek.

Segítséget nyújtunk jogszabályok, megismerésében, értelmezésében és alkalmazásában. Segítséget nyújtunk adóbevallások elkészítésében. Irodánkban letöltjük és segítünk kitölteni a mindennapokhoz szükséges nyomtatványokat, űrlapokat, igénylőlapokat.

Ezeket a “szolgáltatásokat” azért mert anonim és ingyenes sokan veszik igénybe.

Nagy hangsúlyt fordítunk az önérvényesítés és önkifejezés támogatására és segítésére. Ma már elmondhatjuk, hogy a megyei Intézményekben 4 önérvényesítő csoportot sikerült szerveznünk, akik folyamatosan “dolgoznak” munkájukat szakmailag és pénzügyileg is támogatjuk. Az önkifejezés és az önmegvalósítás önmagunk megismerése a mindennapi életünket teszi könnyebbé és szebbé.

A csoportok komoly szakmai munkát végeznek, és emellett az önkifejezés eszközeként színjátszással, néptánc és modern tánc elsajátításával és bemutatásával is foglalkoznak. Országos szinten is komoly sikereket könyvelhetnek el maguknak, ezért ezt a munkát is segítjük, csoportvezetők beiskolázásával, kellékek, segédanyagok és utazási költségek finanszírozásával. Ez a munka nagymértékben segíti az intézményekben a konfliktusok kialakulásának megoldását.

Évek óta, egész pontosan már 12. éve, hogy minden évben megrendezzük Családi Napunkat. Nagy létszámmal látogatott és nagyon kedvelt rendezvényünk, ugyan úgy, mint a mikulás délután és diszkó.

Eredményként könyveljük el, hogy programjaink már évek óta fenntarthatóak, vagyis nagy az érdeklődés, igény rájuk, és eddig még anyagi forrást is tudtunk előteremteni ezek segítésére.

Nagyon jó kapcsolat alakult ki az évek alatt a megyében működő intézményekkel, így tagságukra számíthatunk a rendezvényeken és az intézmények is számíthatnak segítségünkre úgy szakmailag, mint anyagilag.