Elérhetőségünk

5000 Szolnok,
Botár I. u. 4.

Telefonszám:
06 56 737 347
06 20 550 6252 (Gulyásné Éva)

E-mail cím: szolnok.efoesz@freemail.hu
Ügyfélfogadási idő:
Hétfő – Péntek: 09:00 – 12:00

Szakmai beszámoló 2014

Az elég szűkös anyagi helyzet ellenére egyesületünk 2014 évben is számos szakmai programot tudott megvalósítani, illetve számos intézmények által szervezett programot tudott támogatni.

A törvényi előírásoknak megfelelően dolgozunk és működünk. Rendezett munkaügyi kapcsolatokkal 1 fő titkárt alkalmazunk, kinek nem a bérét emeltük meg, hanem a munkaidejét csökkentettük, hogy meg tudjuk felelni az előírásoknak a nehéz anyagi helyzet ellenére is.

Küldöttgyűlést tartottunk, május 31.-ig. Elfogadásra került a mérleg és a közhasznúsági jelentés, melynek egy példányát a bírósághoz határidőbe elküldtük.

Elnökségi üléseket és munkamegbeszéléseket tartottunk.

Részt vettünk a Központ küldöttgyűlésén. Folyamatosan látogatjuk a megyei intézményeket és az önérvényesítő csoportokat. Részt veszünk a munkájukban, szervezésekbe segítünk.

Az irodával kapcsolatos költségeket is határidőre teljesítjük. Kintlévőségünk, szállítói tartozásunk nincs.

Az irodában minden dokumentáció, előirt szabályzatok rendezetten megtalálhatók.

 

Örömmel mondhatom el, hogy 4 önérvényesítő csoportunk folyamatosan működik. Két csoport a Liget csoport és a Bánhalmai csoport példaértékű munkát végez. Az önérvényesítés mellett mindkét csoport nagy hangsúlyt fektet az önkifejezésre is. Ezt a színjátszás és a tánc eszközeivel érik el. Ezen területen sikeresek, ami az önérvényesítő munkát is nagymértékben segíti.

Az Abádszalóki Napsugár klub önérvényesítői Rozgonyiné segítségével átjárnak Pusztataskonyba az intézetbe, ahol a drámafoglalkozások és táncfoglalkozások havi egy alkalommal zajlanak.

Megalakult a Fogyatékosok Nappali Intézetében az önérvényesítő csoport 15 fővel. Segítségünkkel és a már működő csoportok vezetőinek segítségével ügyesen, terveik szerint végzik a munkát.

Szeptember hónapban 25.-én közös kirándulásra, fürdőlátogatásra mentek, mely kirándulásnak nem titkolt célja a csapatépítés is.

A csoportok jól és aktívan működnek. Nagyon sok rendezvényen vesznek részt szép sikerekkel.

Ebben az évben is megrendezésre került a Speciális Művészeti Műhely Egyesület által Határok Nélkül 20-on túl” XXVII. Országos Művészeti Fesztivál.

Egyesületünket a Liget Otthon színjátszói és Tiszaugi színjátszók és tánccsoport valamint az

Abádszalóki Napsugár klub színjátszói képviselték, nagy sikerrel.

 

Munkájuk és részvételük sikeresebbé tétteléhez továbbképzésen vehettek részt a csoportvezetők, melynek részvételi díját egyesületünk fizette.

 

Ahhoz, hogy a Liget Otthon színjátszói teljes létszámban részt tudjanak venni a rendezvényen 5 fő részvételét az egyesület fizette ki, mivel a 5 fő semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik.

 

A megélt és átélt sikerek erőt adnak a további munkához, melyhez az egyesület kellékek vásárlásával, utazási költségek térítésével, illetve az igény szerinti segítség nyújtásával járul hozzá.

 

Ebben az évben is nagy érdeklődés mellett sikerült megrendeznünk a Családi Napunkat.

Az előző évek gyakorlatának megfelelően játékos vetélkedők, eredményhirdetés, ebéd, majd diszkó volt a program.

Ismét nagyon kellemes szép napot tölthettünk együtt közel 200-an.

A SZKTT HSZK Fogyatékosok Nappali Intézményében ebben az évben alakult önérvényesítő csoport tagjai szeptember 25.-én kirándultak Kisújszállásra, ahol 1 napos fürdő látogatáson vettek részt.

 

A Kumánia fürdő gyönyörű és nagyon kellemes környezetében töltöttek el egy napot.

A kirándulásnak a pancsoláson és szórakozáson kívül nem titkolt célja volt a közösség építés élményterápia, integráció, személyes kötődések alakítása, erősítése. A kiránduláson 19 fő vett részt.

 

A Liget önérvényesítő csoport tagjai augusztus 7.-én a Millenárisra utaztak ahol megnézték a dinoszaurusz kiállítást, ami a csoport tagjainak hatalmas meglepetéseket és élményt szerzett. Úgy gondolom, hogy a kemény munka után ez a kirándulás megérdemelt „jutalma „volt a tagoknak.

 

Nagy sikerrel valósult meg a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja alkalmából egy egész napos sportvetélkedő ép és fogyatékos sportolók között. A programba bekapcsolódtak a Liget Otthon lakói, illetve a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Tallinn Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (továbbiakban: Kodály Iskola) diákjai is.

 

Ennek hagyományt teremtve idén is megrendeztük ezt a jól sikerült integrált sportnapot 2014. december 6-án egybekötve a Mikulás várással. Az esemény helyszíne a Kodály Iskola kb. 150 fővett részt a programban.

 

Szolnok, 2015. május 8.
Bereczki Istvánné, elnök