Novemberi Workshop

November hónapban a Workshopot a támogatott lakhatás témában tartottuk meg.
A workshop mind témájában, mind tartalmában illeszkedik a résztvevők előzetes ismeretéhez, életkorához, a sérülésük súlyossági fokához, kommunikációjuk minőségéhez. A szakemberek feladata a résztvevők segítése, a csoport-együttműködés és közösségi légkör támogatása, ezáltal jó hangulatú események megteremtése, a résztvevők sikerélményhez juttatása.
A résztvevők munkafüzetet kaptak,( minden témához, külön, külön, témához igazodóan ) amely tartalmazza a témát érintő tudnivalók egyszerűsített leiratát az ügyintézések menetéről, a feladatokhoz kapcsolódó gyakorlati elemeket, és helyet biztosít az aktív közreműködés során elkészült produktumoknak (pl. költségvetés, napirend, szabadidőterv stb). Célja, hogy a leírások és az összegyűjtött munkafüzetek emlékeztetőül szolgáljanak az ismeretek felelevenítéséhez.
“A támogatott lakhatás intézményének, lehetőségeinek, a másokkal való együttélés szabályainak, az időbeosztás, munka- és szabadidő tervezés módjának megismerésével a program járuljon hozzá a közösségben éléshez és beilleszkedéshez, a támogatott döntéshez és önállóbb életvitelhez. A résztvevők ismerjék fel, hogy az önállóbb élet joga alkalmazkodással és kötelezettségekkel is jár.”