Megváltozik a CIC hálózat neve

2020. július 1-jétől megváltozik az országos Civil Információs Centrum (CIC)hálózat neve. Az elkövetkező időszakban Civil Közösségi Szolgáltató Központként működünk tovább, azonban szolgáltatásaink nem változnak.

A támogató, szolgáltató hálózat 2012. július 1-jén kezdte meg működését. A hálózat tagjai működtető civil szervezetek minden megyében és a fővárosban kialakították irodáinkat és várják a tanácsra, segítségre szoruló, vagy informálódni vágyó civil szervezetek képviselőit, munkatársait.

Feladataikat képezi többek között a civil szervezetek működésének szakmai támogatása, fenntarthatóságuk erősítése, továbbá az államháztartás alrendszereiből nyújtott támogatások szabályszerű felhasználásának elősegítése.

A JNSZ Megyei Civil Szolgáltató Központ  által nyújtott főbb közösségi szolgáltatások a következők:

  • segítséget nyújtanaka civil szervezetek számára az adminisztratív kötelezettségek teljesítéséhez;
  • tájékoztatást nyújtanaktámogatási lehetőségekről, pályázati kiírásokról;
  • gyakorlati segítséget kínálnak és egyénre szabott tanácsadást végeznekcivil szervezetek számára (jogi, közhasznúsági kérdésekben; pénzügyi, könyvelési, adózási kérdésekben; pályázati módszerekre, technikákra vonatkozóan; számítógép-kezelés területén);
  • elősegítika kommunikációt és ösztönzik az együttműködést a szektoron belül, és a szektorok között egyaránt
  • Magyar – külhoni magyar kapcsolatok fejlesztése a határon túli civil szervezetekkel együttműködve

Szalay-Bobrovniczky Vince
a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár tájékoztató  levele a Magyar Falu Program – Falusi Civil Alapról