Infokommunikációs tájékoztatónapi meghívó!

Tisztelt Polgármester Úr, Képviselő Asszony, Kedves Intézményvezetők,   Szülők, Címzettek!

Az Országos Érdekvédelmi Szövetség elnyerte az „Infokommunikációs szolgáltatás kialakítása az ÉFOÉSZ-nál az Önálló Életviteli Centrumokban” című programjával a mintegy 851 millió forintos uniós támogatást.

Pályázatával 20 szolgáltatási ponton hoz létre Önálló Életviteli Centrumokat. A centrumok az ország 19 megyéjében és a fővárosban kezdik meg működésüket, Jász Nagykun Szolnok Megyében Szolnokon a Botár út 4 szám alatti irodában.

Feladatuk az értelmi fogyatékossággal élő emberek és családjaik mindennapi életvitelének támogatása: egyéni esetkezelés, önérvényesítés, közösségi életvitel támogatása, támogatott döntéshozatal elterjesztése, életviteli workshopok, képzések szervezése, eszközkölcsönzési rendszer működtetése, felkészítés az eszközök használatára, egy un. Helpdesk rendszer működtetése.

A pályázattal kapcsolatban tájékoztató napot tartunk szeptember 13.-án 11 órától a Voke Csomóponti Művelődési Ház első emeleti nagytermében, melyre ezúton hívom meg Önt, hívlak meg benneteket.

Nagyon sok olyan kérdés és lehetőség van, amit egy személyes találkozás alkalmával lehet megbeszélni ezért kérem Önöket, és kérlek benneteket, hogy vegyetek részt a tájékoztató napon és ha lehetséges az önérvényesítő csoportvezetőket is hozzátok magatokkal. Ha nem működik önérvényesítő csoport, abban az estben a pályázat nyújtotta lehetőségek a lakóotthonokban élőknek is  segítséget nyújthatnak a mindennapokban.

A tájékoztató nap programterve:

11 órától megnyitó és köszöntő.
11.05 órától a pályázat  rövid ismertetése a Szövetség részéről.
12.00 órától az eddig történtek ismertetése a Szövetség részéről.
12.30 ebéd
13. 30  órától, kérdések, hozzászólások megbeszélése.

Egy ilyen lehetőség a mai világban hatalmas esély arra, hogy egy kicsit szebbé, kicsit jobbá és kicsit talán könnyebbé tegyük az értelmi fogyatékossággal élők mindennapjait.

Részvételi szándékotokat és részvételi szándékukat kérem jelezzék ezen az email címen az étkezés miatt, szeptember 6.-ig.

Tájékoztató anyagunkat innen töltheti le!

Hatékony és gyümölcsöző együttműködésben bízva, várunk mindenkit szeretettel:

Bereczki Istvánné  Elnök, Gulyás Ferencné Titkár, Centrumvezető