Hírközlési szolgáltatások akadálymentesítése

Az NMHH szeretne ebben az évben is aktív szerepet vállalni a fogyatékos emberek számára nyújtott hírközlési szolgáltatások akadálymentesítésének fejlesztésében. A 2017. év végén szervezett nemzetközi konferencián az érintetteket képviselő érdekvédelmi szervezetek, a hírközlési szolgáltatók és az államigazgatási szereplők is egyetértettek abban, hogy az igények minél pontosabb megismerése, illetve a legjobb gyakorlatok áttekintése támaszpontként szolgálhat a speciális szolgáltatások, eszközök személyre szabásában, a fogyatékos emberek támogatásában.

Ezúton szeretnénk felkérni az érintetteket a hazai hírközlési akadálymentesség szintjét feltérképező konzultáció kérdőívének kitöltésére, amely által lehetőség nyílik a jól működő területek pontosabb meghatározására, illetve a fejlesztendő területek körülhatárolására is.  Annak érdekében, hogy minél sokszínűbb, több szempontot figyelembe vevő válaszokat kaphassunk, kérjük, hogy a kérdőívet minél több érintett személy, szervezet számára szíveskedjen eljuttatni. A kitöltött kérdőíveket e-mailben vagy postai úton várjuk 2018. május 23-ig a konzultációs anyagban megadott elérhetőségeken.

http://nmhh.hu/cikk/194565/Elektronikus_hirkozlesi_akadalymentesseg__konzultacios_dokumentum

Közreműködésüket a kérdőív kitöltésében előre is köszönjük.

Annak érdekében, hogy a hírközlési szolgáltatások akadálymentességével kapcsolatos konzultációnk minél több fogyatékos ember számára elérhető legyen, kérjük Önöket, hogy ha van rá mód, az alábbi hírt saját Facebook oldalukon megosztani szíveskedjenek.

www.facebook.com/nmhholdala/posts/1712507775504617

Üdvözlettel
Dr. Nagy-István Ildikó
titkárságvezető
NMHH

(A hír az ÉFOÉSZ honlapján jelent meg)