Híreink

Koronavírus hírek

Magyarországon újra sok koronavírus fertőzött van. Elérte az országota vírus második hulláma.A legfontosabb hírekből minden héten könnyen érthető összefoglalót készít az ÉFOÉSZ, amit a következő linken követhet: ÉFOÉSZ|Koronavírus hírek

A Richter Flórián Cirkusz Szolnokon vendégszerepel

A Richter Flórián Cirkusz vadonatúj műsorában először látható 12 drón kavalkádja.
8 ország legkiválóbb és többszörösen kitüntetett artistái, hazánkban eddig sohasem látott új műsort mutatnak be.
Páratlan színvonal, a Richter Flórián Cirkuszhoz méltóan, művészet a művészetért. 

Elmarad a 29. Sérült Gyermekek Napja!

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Szövetsége (ÉFOÉSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert (FÁNK) együttműködése majd’ három évtizedre tekint vissza. Az ÉFOÉSZ tagsága és a FÁNK munkatársai által egyaránt várva-várt, hagyományos állatkerti Sérült Gyermekek Napja (SGyN) rendezvényt a járványügyi helyzet alakulása miatt el kell halasztani

JNSZ Megye Esély Szociális Közalapítvány meghívója

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a TISZApART Mozi „Rezonáns Mozi – Érdeklődő Elmék Kulturális Tere” című, az Európai Unió által támogatott projektjének co-creation workshop sorozat 2. alkalmára.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság tájékoztatója

Ezúton szeretném tájékoztatni róla, hogy irodáinkban (Jászberényben, Karcagon és Szolnokon) előzetes időpont-egyeztetést követően továbbra is várjuk mind a munkát vállalni szándékozó megváltozott munkaképességű ügyfeleket, mind pedig a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatókat.

29. SÉRÜLT GYERMEKEK NAPJA

Az ÉFOÉSZ az idei évben is megrendezi 29. alkalommal a Sérült Gyermekek Napját a Fővárosi Állat- és Növénykertben szeptember 14-én. A rendezvényen való részvétel idén is ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bövebben a rendezvényről az ÉFOÉSZ honlapján tájékozódhat ide kattintva >>>

Élő videós workshopjaink

Áprilisban indultunk A csoport azért jött létre, a Facebookon, hogy a kialakult helyzet ellenére, meg tudjunk beszélni témákat, fel tudjuk eleveníteni a Workshopokon már megtanultakat. Terveink szerint a jövő héten a szabadidő és időbeosztás témájáról fogunk beszélgetni azokkal a tagokkal, akiket meghívunk az élő videón megtartandó workshopunkra. Aki csatlakozni szeretne még a tagokhoz jelezze, és […]

Megváltozik a CIC hálózat neve

2020. július 1-jétől megváltozik az országos Civil Információs Centrum (CIC)hálózat neve. Az elkövetkező időszakban Civil Közösségi Szolgáltató Központként működünk tovább, azonban szolgáltatásaink nem változnak. A támogató, szolgáltató hálózat 2012. július 1-jén kezdte meg működését. A hálózat tagjai működtető civil szervezetek minden megyében és a fővárosban kialakították irodáinkat és várják a tanácsra, segítségre szoruló, vagy informálódni […]

Civil szervezeteket érintő változások

Kedves Civil szervezetek/ Partnereink! Ebben a hónapban számos, a civil szervezeteket érintő változásról informáljuk Önöket.  Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2020. évben meghirdetett „civil közösségi tevékenységek és feltételeinek támogatása” című alprogram pályázati kiírásai. A Magyar Falu Program célja az 5000 fő lakosságszám alatti települések […]

CONTACT MKSZ hírei

Kedves Civil Szervezetek/ Partnereink!   A kialakult koronavírus járvány miatt a CONTACT MKSZ, mint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Információs Centrum cím birtokosának civil szervezeteknek szóló, gyakorlatorientált bemutató kisfilmjei már elérhetőek egyesületünk weboldalán (http://contactmksz.hu/) , és videómegosztó oldalán is. (https://www.youtube.com/channel/UCldS-bz4gXiTqfejWS9dR8w ).     A JNSZ Megyei CIC  szakmai gyakorlati tanácsadásai, és képzései egy része online térben is zajlanak 2020.05.14 napjától. Hasznos […]

Koronavírus hírek könnyen érthetően

Az ÉFOÉSZ honlapján és a Facebook oldalukon minden hétköznap megjelenik egy könnyen érthető összefoglaló a friss hírekről, információkról. Látogasson el az oldalukra!

Szolnok Családbarát Munkahelye pályázat!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatával való együttműködésünk keretében fel kívánjuk hívni a szolnoki civil szervezetek figyelmét egy meghirdetett pályázatra!
Beadási határidő: 2020.02.15. 

Civil szervezetek éljenek a jelölt állítással!

Azok a civil szervezetek, amelyek bejelentkeznek a Nemzeti Együttműködési Alap (a továbbiakban: Alap) civil jelöltállítási rendszerébe, egy-egy képviseletükre kijelölt természetes személy (elektor) részvételén keresztül elektori gyűléseken választhatják meg az Alap Tanácsának és kollégiumainak civil delegált tagjait.

Pályázatok

Értesítjük a civil szervezeteket, hogy megjelentek a Miniszterelnökség által biztosított forrásból a Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak a 2020. évre vonatkozó  „Helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása 2020.” című pályázati kiírásai.

Mikulás a Voke Csomóponti Művelődési Házban

  2019. december 12.-én 14 órai kezdettel a Voke Csomóponti Művelődési Házban (Szolnok, Jubileum tér 1. A vasútállomásnál.) Mikulás ünnepséget és diszkót tartunk, melyre ezúton hívunk meg Benneteket, hívjuk meg Önöket.Mindenkit várunk szeretettel!

Új csoport a workshopokon

Augusztus hónaptól új csoport kezdte meg az ismerkedést, és a feldolgozást a workshop témáival. A 8 témát december 5.-ig ismeri meg és dolgozza fel a munkafüzetek, a tréner, a mentor, a munkatárs és az önérvényesítő segítségével a 21 értelmileg akadályozott résztvevő.

A Richter Szolnokon!

Kérem, tekintsék meg az Arany- és Ezüst Bohóc, valamint Guinness rekord-díjas Richter Flórián Cirkusz 2019. évi új műsorának kedvezményes ajánlatát. Richter Flórián Cirkusz – Showtime 2019. szeptember 11-15. | SZOLNOK, Abonyi úti Tesco mögött A Richter Flórián Cirkusz Magyarország legnagyobb utazó cirkusza.

Informatikai tanfolyam Pusztataskonyban

A 3. és 4. általános informatikai tanfolyam Pusztataskonyban  a Tóparti Otthonban lett megtartva. Izgatott várakozás, majd hatalmas érdeklődés az ami jellemezte a csoportok munkáját.
Fáradságos munka és sok sok tanulás jellemezte a 6 napot.

Informatikai képzés

Június hónapban Szolnokon két csoportnak tartottuk meg az általános informatikai képzést.
Az előzetes félelmek ellenére hatalmas érdeklődés és nagyon aktív munka jellemezte a tanfolyamokat.

Áprilisi, májusi és júniusi workshopok

A nyári szabadságolásokra és az egyre több elfoglaltságra tekintettel havi két workshopot tartottunk. A munkát a Kunhegyesi lakóotthonban élők kezdték meg 16 fővel.

A CONTACT MKSZ meghívója!

A CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat, mint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Információs Centrumot működtető egyesület, ÖNÖKET is sok szeretettel várja jó programokkal, finom falatokkal,
a Tegyünk együtt a közösségért 2019! rendezvényre.

A Magyar Nemzeti Cirkusz Szolnokon!

A 42. Monte-Carloi Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Bohóc-díjas artistaművésze – a TV2 Csak show és más semmi című műsorának zsűrijéből is ismerős igazgató, ifj. Richer József – extra produkciókkal kápráztatja el a nagyérdemű közönséget az idei jubileumi gálaműsorban.

Új Nap – Új Remények

Az Új Nap – Új Remények egy közösségi adománygyűjtő program, melynek központi eleme egy éjszaka végén induló és napfelkeltekor véget érő közös séta. A séta fő résztvevői azok az adománygyűjtő követek, akik az eseményen való részvételükkel egy-egy általuk választott Jó Ügy javára gyűjtenek adományokat saját ismeretségi körükben.

Civil Konferencia!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Információs
Centrum  2019. évben X. alkalommal rendezi meg  a Jász-Nagykun-Szolnok
Megyei Civil Konferenciát,
2019.04.29.-én (hétfőn) 10:00- 13:00 óráig a Városházán (5000
Szolnok, Kossuth tér 9.).

Kedves Civil Szervezetek

Kedves Civil Szervezetek/ Partnereink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Információs Centrum 2019.04.19. (péntek) – 2019.04.22. (hétfő) között HÚSVÉTI ÜNNEPEK alatt ZÁRVA TART!

Regionális szakmai találkozó

Az idő haladtával egyre több feladat teljesült a projekt végrehajtásával kapcsolatban. Ezekről és az elkövetkezendő feladatokról kaptunk tájékoztatást.

Férőhelyek Törtelen!

A Küldetés Egyesület által fenntartott 8 fős autistaspecifikus ápoló gondozó célú Lakóotthon, Törtel közelében 3 fő autizmussal élő fiatalnak tud férőhelyet biztosítani. Érdeklődni: Imre Erika: +36 20 374 4325 Rábaközi Emma: +36 20 952 8210 

Márciusi workshopok

A kezdetektől együtt dolgozó két csoport feldolgozta mind a 8 témát. Voltak közte könnyebbek és nehezebbek. Egy biztos, minden témához komolyan és hatalmas érdeklődéssel álltak hozzá.

Önérvényesítőink sikerei

Örülünk, hogy tehetséges emberekkel dolgozhatunk együtt a Centrum által szervezett workshopokon

Esélyegyenlőségi Napok Egerben

A Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület március 25-30. között ismét, immár hagyományosan Esélyegyenlőségi Napokat rendez Egerben.

Februári workshopok

Februárban 4 workshopot tartottunk. Ugyanaz a két csoport akik már korábban is részt vettek a foglalkozásokon két témát dolgozott fel.

Véradás 2019. április 9.-én!

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy első alkalommal szerveznek Civil Véradást 2019. április 9.-én (kedden) 09:00-15:00 óra között Szolnokon, a Baross út 56. címen

Munkatársakat keresünk!

A CONTACT Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálatnál jelenleg 3 db betöltetlen álláshely van: Kézi csomagoló (férfi munkaerő), Egyéb ügyintéző, Szakmai ügyintéző-mentor (gyerekek mellé)

Januári workshopok

Január hónapban 4 workshopot tartottunk. Két csoportnak két témában.

Kedves Partereink!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Szolnoki Törvényszék Civil Szervezetek Lajstromirodájában kérhető iratok pl. kivonat kérési nyomtatványai megváltoztak!

MEGHÍVÓ

A CONTACT MKSZ tisztelettel meghívja

Partnerségi Információs Rendezvényre,

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 
2019. évi pályázatairól tartandó tájékoztatóra

Boldog Ünnepeket!

Boldog Karácsonyi Ünnepet és Sikerekben gazdag Boldog Új évet kívánunk!
Bereczkiné Marika és Gulyásné Éva

Decemberi Workshop

December 12.-én megtartottuk a 2018 év utolsó workshopját, melynek ugyancsak a támogatott lakhatás volt a témája. A résztvevők már ismerősként köszöntötték egymást és a workshopot tartó kollégákat is. Jó hangulatú, még a mikulás diszkó hangulatára emlékezve, vidám műhelymunka folyt.

Az Apák szerepe

Csatlakozzon a JNSZ Megyei CSEÖH Családok éve alkalmából indított APÁK SZEREPE c. felhíváshoz. Kérjük, ismerje meg programot Ön is! Gondolatait december 5-ig várják az JNSZ Esély Egyesület, egyesulet@jnszesely.hu e-mail címen. Ön mit gondol az apák szerepéről 2018-ban? A program védnöke: Dr. Berkó Attila, kormánymegbízott.

Nyitott ajtók
december 3.

A fogyatékos emberek világnapja alkalmából bemutatkoznak a fogyatékos emberek érdekvédelmi szervezetei. Ajtónyitás 10.00 órától Választható helyszínek: ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete Szolnok, Hild V. u. 1. (Plusz Pont Közösségi Ház) Siketek és Nagyothallók OrszágosSzövetsége JNSZ Megyei Szervezete Szolnok, Markotányos u. 4/A Vakok és Gyengénlátók JNSZ Megyei Egyesülete Szolnok, Szántó krt. 18. Értelmi Fogyatékosok és Segítőik JNSZ Megyei Érdekvédelmi Egyesülete Szolnok, Botár I. […]

Novemberi Workshop

November hónapban a Workshopot a támogatott lakhatás témában tartottuk meg.
A workshop mind témájában, mind tartalmában illeszkedik a résztvevők előzetes ismeretéhez, életkorához, a sérülésük súlyossági fokához, kommunikációjuk minőségéhez. A szakemberek feladata a résztvevők segítése, a csoport-együttműködés és közösségi légkör támogatása, ezáltal jó hangulatú események megteremtése, a résztvevők sikerélményhez juttatása.

Elkezdődött a szakmai munka

A megyei szinten dolgozó Szolnoki Érdekvédelmi Egyesület a Szövetség által elnyert EFOP-1.1.5-17-2017-00003 projektbe infókommunikációt segítő okos eszközökkel, különböző tanácsadásokkal és workshopok megtartásával kapcsolódik be. Célunk a családokban, és az intézményben élő értelmi fogyatékos emberek segítése, illetve felkészítése az önálló, önállóbb életre.

Kedves Civil 
Szervezetek!

Köszönjük szépen, azoknak, akik részt vettek a 2018.11.06.-ai “CIVIL INFO-NEA 2019” országos tájékoztató rendezvényén. Továbbra is kérjük Önöket, hogy körültekintően és kellő óvatossággal járjanak el a különböző megkeresésekkel.  Még az utóbbi időben is több bejelentés érkezett az Országos Bírósági Hivatalba (OBH), miszerint civil szervezetek megtévesztő megkereséseket kaptak különböző gazdasági társaságoktól. E társaságok azt ajánlották, hogy ellenszolgáltatás fejében […]

Felhívás!

A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), Tata Város Önkormányzata, a Humanitas SE és a Collegium Pannonicum Alapítvány, közös szervezésében 2017 májusában valósult meg Tatán, az I. Szabó Szonja ParaKépzőművészeti Biennálé.
A tatai Új Kajakház Ökoturisztikai Központban megrendezett kiállítás célja: megmutatni a fogyatékkal élők körében rejtőzködő tehetségeket, elismerést adni nekik és példát, értékeket felmutatni az ép társadalom számára.

Kedves Civil
Partnereink!

Nagyon szépen köszönjük azoknak, aki már regisztráltak a 2018.11.06.-ai  “CIVIL INFO-NEA 2019” országos tájékoztató rendezvényünkre. Ezzel kapcsolatban, hogy a civil szervezetek kérdései biztosan megválaszolásra kerüljenek készítettünk egy előzetes kérdőívet, amely az alábbi linken tölthető ki és kérjük, hogy 2018.10.30.-án (kedden) 12 óráig legyenek szívesek megválaszolni! Űrlap:  https://docs.google.com Megjelent a Civil Forrás 2018. októberi száma, amely megtekinthető, […]

Önálló Életviteli Centrumok tájékoztató napja

Augusztus 16-án megjelent hírünkben jeleztük, hogy tájékoztató napot tartunk az Országos Érdekvédelmi Szövetség elnyert „Infokommunikációs szolgáltatás kialakítása az ÉFOÉSZ-nál az Önálló Életviteli Centrumokban” című programjával kapcsolatban. Mindenkinek köszönjük a jelenlétét és értékes gondolatait. A rendezvényen készült képeket a galériában, illetve az alábbi linkre kattintva tekinthetik meg >>>

A JNSZ megyei CIC kiemelt programja

A JNSZ megyei CIC kiemelt programja a 2018. 09. 28-án megrendezésre kerülő V. Kárpát-medencei Civil Konferencia, melynek betétprogramjára 2018. 09. 29-én (szombaton) 17 órára várjuk sok szeretettel partnereinket. Érdekes programmal kedveskedünk együttműködőinknek, hiszen egy színes egyéniséget, újságírót ismerhetnek meg az erdélyi Szucher Ervin személyében, akivel személyesen is találkozhatnak, beszélgethetnek a rendezvényen.

A Richter Flórián Cirkusz szeptember 5-9-ig Szolnokon vendégszerepel

Az Arany- és Ezüst Bohóc, valamint friss Guinness rekord díjas Richter Flórián Cirkusz 2018. évi műsorának ajánlata
2018. szeptember 5-9. /SZOLNOK – Abonyi úti Tesco mögött/
A Richter Flórián Cirkusz FULL ADRENALIN című előadása igazi szórakozás az egész család számára, ahol a tradíció és az extrém cirkuszvilág találkozik egymással. Magyarország leglátványosabb és legizgalmasabb cirkuszi műsora!

Infokommunikációs tájékoztatónapi meghívó!

Az Országos Érdekvédelmi Szövetség elnyerte az „Infokommunikációs szolgáltatás kialakítása az ÉFOÉSZ-nál az Önálló Életviteli Centrumokban” című programjával a mintegy 851 millió forintos uniós támogatást.
Pályázatával 20 szolgáltatási ponton hoz létre Önálló Életviteli Centrumokat. A centrumok az ország 19 megyéjében és a fővárosban kezdik meg működésüket, Jász Nagykun Szolnok Megyében Szolnokon a Botár út 4 szám alatti irodában.

Otthoni Segítés Szolgálat

Sokszor előfordul, hogy egy édesanya nem ér oda a gyermekéért, az iskolai tanítás végére, mert dolgozik. Ekkor ha nem talál valakit aki segíteni tud, válaszút elé kerül: a munkája, vagy a gyermek. De olyan esetekkel is gyakran találkozunk, ahol az édesanya otthon neveli, gyermekét, vagy gondozza felnőtt hozzátartó- ját és külső segítség nélkül, még a boltba sem tud elmenni. Erre  az igényre építettük az Otthoni Segítés Szolgálatát, mellyel a célunk, hogy ezeket a családokat tehermentesítsük.

A CONTACT MKSZ meghívói

A CONTACT MKSZ, mint a Civil Információs Centrum Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Cím birtokosa tisztelettel meghívja a közigazgatási civil szférát érintő aktualitásaival kapcsolatos képzéseire Az címekre kattintva a meghívó letölthető!   Civil Tájékoztató Fórumra Időpont: 2018. 05. 08. (kedd) 16:00-17:00 óra Helyszín: Civil Információs Centrum nagyterme, 5000 Szolnok, Baross u. 56. A képzés témái: Civil szervezeteknek szóló […]

Meghívó tisztújító küldöttgyűlésre!

Ezúton tisztelettel meghívom az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Jász Nagykun Szolnok Megyei Érdekvédelmi Egyesületének tisztújító küldöttgyűlésére, melyet május 25.-én (pénteken) 14.30 órai kezdettel a Voke Csomóponti Művelődési Ház I. emeleti termében tartunk

Infokommunikációs alapú távszolgáltatás kialakítása az Értelmi Fogyatékosok Érdekvédelmi Szervezeteinél

Örömmel tájékoztatjuk Önt, Önöket, hogy az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (továbbiakban ÉFOÉSZ pályázata, amelyet a „Fogyatékkal élők mindennapjait segítő infokommunikációs alapú távszolgáltatás”  című, EFOP 1.1.5-17 azonosítószámú felhívásra nyújtott be nyertes pályázat lett és támogatásban részesült.

A MAGYAR NEMZETI CIRKUSZ Szolnokon

A 42. Monte-Carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Arany Bohóc-díjat nyert magyar csapat cirkuszműsorát mutatjuk be ebben az esztendőben. A hamisítatlan cirkuszi hangulatot a Magyar Nemzeti Cirkusz 8 tagú fúvós zenekara, valamint az igen jellegzetes hangú afrikai énekesnőnk Lady Masallah teszi teljessé.

Hírközlési szolgáltatások akadálymentesítése

Az NMHH szeretne ebben az évben is aktív szerepet vállalni a fogyatékos emberek számára nyújtott hírközlési szolgáltatások akadálymentesítésének fejlesztésében. A 2017. év végén szervezett nemzetközi konferencián egyetértettek abban, hogy az igények minél pontosabb megismerése támaszpontként szolgálhat a speciális szolgáltatások, eszközök személyre szabásában.

Önérvényesítő konferencia az Önálló Életvitel Napján

Szeretettel meghívunk minden érdeklődőt az ÉFOÉSZ Önérvényesítő Konferenciájára, amelyet az Önálló Életvitel Európai Napja alkalmából tartunk! A konferencián önérvényesítők mutatják be és gondolkodnak közösen arról, milyen támogatásra van szükségük az önálló élethez és a társadalmi befogadáshoz.

TÁNCPANORÁMA-SZOLNOK

A Nemzeti Táncszínház szeretettel invitálja Önöket! Az ÉFOÉSZ számára kedvezményes jegyárakat biztosítunk. A kedvezményes belépőjegyek átvételére személyesen van lehetőség, visszaigazolásomat követően az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ jegypénztárában, készpénzes/bankkártyás fizetéssel.

Adjon esélyt!

Minden magyar állampolgár szabadon rendelkezhet bevallott adójának 1%-ról.
Kérjük, támogassa az általunk képviselt ügyet, célkitűzéseink megvalósítását.